Jeneratör Bakımı Nasıl Yapılır?

Jeneratör bakımı nasıl yapılır? Bu soruya yanıt verebilmek için jeneratörler hakkında bazı temel bilgilere sahip olmak gerekiyor. Özellikle de jeneratörün uzun ömürlü olabilmesi adına tamir ve bakımları aksatmamak gerekiyor. Bu bağlamda da hizmet veren güvenilir firmalardan destek almak faydalı olabiliyor.

Jeneratör bakımı nasıl yapılır? hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

Jeneratör Bakımı Nasıl Yapılır?

Jeneratör bakımı nasıl yapılır konusuna tam donanıma sahip olmak önemlidir. Aksi taktirde kullanmakta olduğunuz cihazdan %100 verim alamazsınız. Ayrıca bakımı yapılmayan jeneratörlerin tehlike unsuru yaratabildiğini de bilmelisiniz. Bu bağlamda jeneratör bakımı nasıl yapılır sorusuna şu açılardan yanıt verebiliriz:

Bakım Gerektiren Jeneratör Türleri
Dizel Jeneratör İçin Bakım
Benzinli Jeneratör İçin Bakım

Jeneratör Periyodik Bakım Süresi

Doğan Jeneratör olarak sunduğumuz hizmetler arasında jeneratörlerin periyodik bakımları da yer alıyor. Bu durumlarda da jeneratör periyodik bakım yönetmeliği esas alınarak bir bakım işlemi yapılması gerekiyor.

Periyodik bakım sayesinde jeneratörden tam verim alınması mümkündür. Ayrıca jeneratörde meydana gelmesi muhtemel arızaların da önüne bu sayede geçilir. Dolayısıyla yönetmelikte de belirtildiği üzere yılda en az 1-2 kere periyodik bakımın yaptırılması şarttır.

Jeneratör Bakımı Kaç Saatte Bir Yapılır?

Eğer ki jeneratörler 100 saatten daha uzun süre çalıştırılmak durumunda kaldıysa bu durumda bakım yapılması şarttır. Özellikle de bu noktada jeneratörün yağ değişiminin yapılması gerekir. Yağ değişimine ek olarak bir de kapsamlı bir filtre temizliğinin de yapılması önemlidir.

Dizel Jeneratör Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğan Jeneratör olarak uyguladığımız dizel bakımlarında özellikle de şunların yapılmış olmasına dikkat ediyoruz:

  • Motor yağının kontrol edilmesi ve kaçak mevcutsa müdahale edilmesi
  • Jeneratörün genel teknik kontrollerinin yapılması (soğutma suyu ve yağ takviyesi vs.)
  • Arıza alarm sistemlerinin kapsamlı kontrolü
  • Gerekiyorsa yağ değişiminin yapılması

Benzinli Jeneratör Bakımı Nasıl Yapılır?

Jeneratör bakımı nasıl yapılır sorusuna bir de benzinle çalışan cihazlar üzerinden de yanıt vermek isteriz. Buna göre de şu noktalara dikkat ederek bir bakım süreci gerçekleştiririz:

  • Sibop ayarlarına bakılması ve gerekli değişimlerin yapılması
  • Gerekiyorsa yağ değişiminin yapılması
  • Filtrelerin değiştirilmesi
  • Soğutma suyunun gerekli kontrollerinin yapılması
  • Termostat için gerekli kontrollerin yapılması

Jeneratör Bakım Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Jeneratörün periyodik bakımı için belirlenen fiyatlar aslında pek çok aşamayı da kapsar. Örneğin cihazın kontrol edildikten sonra parça değişimine gitmesi durumunda bakım fiyatında artış olacaktır. Fakat elbette tüm bu aşamalarda müşterinin bilgilendirilmesi söz konusudur. Tüm bunlara ek olarak cihazın markası da bakım hizmetinde fiyatı etkileyen faktörlerden biridir.

Jeneratör Bakımı Yapan Firmalar Güvenilir Mi?

Doğan Jeneratör olarak uzun yıllardır bu alanda hizmet vermeye devam ediyoruz. Cihazınızı %100 verimli bir şekilde kullanmanız adına periyodik bakımları uygulamaya özen gösteriyoruz. Böylece jeneratörü herhangi bir arıza yaşamadan düzenli olarak kullanmanızı sağlıyoruz.

Firma olarak verdiğimiz hizmet, %100 güvenilir olup jeneratörün güvenle çalışmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla bizden aldığınız hizmetlerde herhangi bir soru işareti barındırmanız söz konusu olmamalıdır.

Sık Sorulan Sorular

Jeneratör bakımı nasıl yapılır hakkında bilmeniz gereken pek çok detayı sizlere sunduk. Bunun haricinde jeneratör bakımına dair merak edilen diğer detaylara da bakalım isteriz.

Jeneratörün Verimli Bir Şekilde Kullanılabilmesi İçin Gerekli Bakımlar Nelerdir?

Jeneratörü %100 verimli olarak kullanabilmek adına pek çok bakımın yapılmış olması gerekiyor. Bunların da başında elbette yağ ve soğutma suyu bakımı geliyor. Bunlara ek olarak enjektör ve marş motorlarına da bakılması bekleniyor. Ayrıca jeneratör bakımında radyatör ve termostat kontrollerinin de yapılması verime etki edebiliyor.

Jeneratör Bakımı Zorunlu Mu?

Jeneratörünüzü uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanabilmek için bakım yaptırmanız şarttır. Bunun için de cihazın çalışma durumuna göre yılda 1-2 kez periyodik bakımdan geçirmeniz gerekir.

Jeneratör Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?

Bakımı yapılmayan jeneratörlerin ömrü de bir o kadar kısa olabilir. Özellikle de küflenme durumu, bakımsız cihazlarda ortaya çıkan tatsız durumlardan biridir. Bu yüzden jeneratörünüzü yılda en az 1 kez dahi olsa bakıma götürmeniz gerekir.

Jeneratör Bakımı Kaç Ayda Bir Yapılır?

Jeneratör için periyodik bakımlar genellikle çalışma durumuna göre yapılır. Buna göre de 2-6 ay arasında bakım yapılması gerekebilir. Bazı durumlarda ise yılda 1-2 kez periyodik bakımın yapılması yeterli olabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Konuşma Başlat
Merhabalar 👋
Sizlere nasıl yardımcı olabiliriz?
Hemen Ara